Q=Wij willen ons systeem zo inrichten dat wij zowel van externe locaties als vanuit kantoor kunnen communiceren met GCS Server vanuit ProBIS Asbest of inspection op mijn tablet. Hoe kan ik dat doen?

A=Om extern met GCS Server te kunnen communiceren, moet het externe IP adres voor de communicatie gebruikt worden. Dit adres moet dan op het configuratiescherm van ProBIS Asbest Inventarisatie ingevoerd worden samen met de poort waarop de communicatie plaats moet vinden. In een eventuele router in uw bedrijf moet het binnenkomende verzoek op de poort dan doorgestuurd worden naar de server of de PC waarop GCS Server draait en binnenkomende verzoeken uitluistert. Dit kan op basis van de naam van de server of de computer zoals uw router dit toestaat. Om in deze situatie ook binnen uw netwerk met het systeem te kunnen communiceren, dient u er ook voor te zorgen dat het externe netwerkadres ook bekend is binnen uw interne netwerk. Voor testdoeleinden is het wenselijk dat u het mogelijk maakt een antwoord te geven op pingen op het externe netwerkadres.

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Related articles FAQ0427 | Communicatie met/verzenden naar kantoor vanuit de software op de tablet/veldsoftware werkt niet meer
Q410 | Ik wil de Asbest 2014 software op een Apple computer werkend maken
Hoe werkt het met betrekking tot delen van licenties?
Artikel details
Artikel ID: 56