FAQ0451 | Kan geen inventarisatie meer klaarzetten voor inspecteurs omdat menuoptie mist in Werkvoorbereiding

Oplossing

Q=ik kan geen inventarisaties meer klaarzetten voor inspecteurs omdat menuoptie mist in Werkvoorbereiding. Wat moet ik doen?

A=Het tonen van deze menuopties wordt bepaald door de wisselwerking met GCS Server. Meestal wordt dit probleem veroorzaakt doordat essentiele mappen of configuratiebestanden niet (meer) beschikbaar of aanwezig zijn.

Het kan als volgt opgelost worden. Via het configuratiescherm kun je onder 'Paden' zien waar de configuratie bestanden van GCS Server staan. Open deze map in Windows Verkenner en zoek het bestand Inspector.ini op. Hierin staan de namen van de inspecteurs die getoond moeten worden in het overzicht voor 'Klaarzetten voor'. Is deze data correct?
Daarnaast vind je in deze map GCSServer.ini op. Open deze in kladblok. Zie de sleutel 'DataToSend'. Dit is de map waar de namen van de inspecteurs aanwezig moeten zijn als mapje. Controleer of deze map er is en of de sub mappen er in staan. Zo niet dan is de installatie mogelijk verplaatst, is de map tijdelijk niet bereikbaar of heeft u onvoldoende rechten! Zoek het origineel op en herstel het of controleer en wijzig de rechten. Na herstart van werkvoorbereiding moet de menuoptie dan weer beschikbaar zijn

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Related articles Menuoptie 'Geselecteerde inventarisatie(s) klaarzetten voor' is niet (meer) beschikbaar.
Artikel details
Artikel ID: 69