Q410 | Ik wil de Asbest 2014 software op een Apple computer werkend maken

Oplossing

Q = Ik wil de Asbest 2014 software op een Apple computer werkend maken

A = De installatie van GCS Software op een Apple computer valt buiten het standaard installatie pakket. Het is wel mogelijk, maar moet dan expliciet vooraf worden besproken bij het maken van een aanbieding. Gebruik "Parallel desktop" waarmee je een Windows omgeving creƫert op een Apple omgeving. Om GCS Server goed werkend te krijgen moet je op de tablet het IP adres van de Apple omgeving kiezen om mee te communiceren. De poort kan zelf gekozen worden. Vervolgens moet de binnenkomende poort in de Apple omgeving doorgelust worden naar de IP adres die door de Parallel desktop wordt voorgesteld. Eerst naar Preferences, Mobile en de optie 'Connect parallels desktop directly to my MAC' aanvinken. Vervolgens Preferences, Advanced, Network: Change settings, Shared en wijs dan de poort door naar het juiste IP adres. Tevens moeten handmatig de firewall settings worden aangepast.

Bijgewerkt op 08-10-2018 door JCG

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Related articles Communiceren met GCS Server zowel vanaf externe locatie als intern vanaf kantoor. Waar moet ik aan denken?
Q401 | Foutmelding 'Run-time error '339': Component 'SregoCETPx.ocx' or one of its dependencies not correctly registered'
Ik wil een nieuwe computer gebruiken voor het werken met ProBIS software in een netwerkomgeving. Wat moet ik doen?
Artikel details
Artikel ID: 31