Q373 | Maximum aantal gebruikers bereikt

Oplossing

Q: Ik krijg de melding 'Het maximum aantal gebruiker is bereikt', wat is er aan de hand?

I: De melding 'Het maximum aantal gebruiker is bereikt' wordt gegeven op het moment dat u een programma vaker wilt gebruiken dan conform uw licentie is toegestaan.

Dus als, conform uw licentieovereenkomst 1 licentie heeft, dan kunt u het programma binnen het netwerk slechts door 1 persoon gelijktijdig op laten starten. Als dan een tweede persoon op dat moment het programma dan volgt de genoemde melding.

A: Controleer dus goed of er daadwerkelijk geen andere personen in de software aan het werk zijn en de licentie gebruiken! In bijzondere situatie kan de melding om een andere reden in beeld verschijnen. Mogelijk is (1 van) de licenties niet via de reguliere methode afgesloten na het gebruik (b.v. door CTRL-ALT-DEL of het afbreken van Word tijdens genereren van een rapport). Hierdoor kan de licentie geblokkeerd blijven. Het kan zijn dat deze blokkade na enige tijd vanzelf door uw netwerk wordt opgelost. Ook kan de melding opgelost worden door CTRL-ALT-DEL te klikken en onder de processen in taakbeheer te kijken of het programma nog als proces staat. Hierdoor wordt dan ook de licentie geblokkeerd. Stop het proces om dit op te lossen. Als u het probleem niet kunt oplossen dan kunt u het beste uw systeembeheerder raadplegen, hij kan u wellicht aangeven welke gebruiker in het netwerk de licentie in gebruik heeft.

Bewerkt op 07-06-2018 door JCG

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Related articles Hoe werkt het met betrekking tot delen van licenties?
Bij het genereren van een rapport in Word krijg ik de melding WWNULRP0.8 niet aanwezig of dat de bestemming in gebruik is
Foutmelding 'De RPC-server is niet beschikbaar' na genereren document
Mijn netwerk licenties werken niet
FAQ0465 | Melding NIETSUCCESVOLVERWERKT tijdens LAVS export, bronnen uitsluiten van export
Artikel details
Artikel ID: 38
Categorie: ProBIS Asbest
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 2.8/5.0 (11)