Q=Bij opstarten van Asbest Rapportage krijg ik een foutmelding dat ASBESTTO.LST niet gevonden kan worden. Wat moet ik doen?

A=De reden voor deze melding is dat een of meer van de configuratiebestanden niet te vinden is of niet aanwezig is. Betreft het een bestaande installatie die altijd goed heeft gewerkt, dan dient u te controleren of alle verwijzigingen goed staan en of in de mappen waarnaar wordt verwezen de juiste bestanden staan. Klik eerst u snelkoppeling met de rechter muisknop aan en kies dan 'Eigenschappen'. Bij het vakje doel ziet u een verwijzing naar de executable, maar daarachter staat ook nog een verwijzing naar de persoonlijke configuratiemap die gebruikt moet worden. Staat deze verwijzing er niet dan is de snelkoppeling onjuist en dient u die in order te maken conform: http://www.groome.nl/DOCU/ViewDocument.php?D_ID=3#40

Is er wel een verwijzing naar een persoonlijke map, dan dient u deze map op te zoeken met Windows Verkenner. Zoek vervolgens ASBESTRP.INI op en open deze in kladblok. In dit bestand staat een verwijzing naar de Centrale configuratiemap. Zoek deze op in de INI en ga vervolgens met Windows Verkenner naar deze map toe. Controleer, als deze map er is, nu of in deze map configuratiebestanden staan (moeten er een groot aantal zijn!) en kijk specifiek of ASBESTTO.LST hier staat. Mist de volledige centrale configuratiemap of missen er bestanden of ASBESTTO.LST, dan is er een fout ontstaan in uw centrale configuratiemap. Neem contact op met uw systeembeheerder om de centrale configuratiemap te herstellen vanuit een backup en probeer dan opnieuw of het programma wil starten.

Artikel details
Artikel ID: 52